T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / PERŞEMBE - Ordu Sosyal Bilimler Lisesi

Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması Genelgesi

 

Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması Genelgesi

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 07.03.2017 tarihli 2975829 sayılı 2017-12 nolu "Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması" konulu genelge ile tüm illeri uyardı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen 20/11/1989 tarihli Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu vurgusu yapılan bu genelge ile;

1- Sosyal medya (facebook, twitter, youtube, instagram vs) üzerinden öğrenci resimleri, öğrenci videoları başta olmak üzere yapılan paylaşımlara açıklık getirilmiş oldu.

2- Öğrencilerin ses, görüntü, video kayıtlarının internette, sosyal medyada hukuka aykırı olarak paylaşılması halinde gerekli yasal işlem başlatılacak.

3- İnternette öğrenci resimleri paylaşmak, sınıfta çekilen öğrenci videolarını youtube, facebookta paylaşmak hukuka aykırı ise gerekli soruşturma yapılacak.

4- Kişilerle ilgili her türlü ses, yazı, görüntü ve video kayıtlarının internette veya farklı dijital ya da basılı ortamda hukuka aykırı şekilde paylaşılmasının Anayasaya, uluslararası sözleşmelere ve 1739 sayılı Kanununa aykırı olduğu; bu fiillerin Türk Ceza Kanununda suç olarak düzenlendiği ifade edilmiştir.

5- Kişilerin psikolojik ve sosyal yönlerine olumsuz etki yapacak her türlü ses, görüntü ve video kayıtlarını genel ağ ortamlarına yüklediği ve paylaştığı tespit edilenler hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacak ve sonucundan Bakanlığa bilgi verilecektir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.03.2017 - Güncelleme: 14.03.2017 10:17 - Görüntülenme: 1951
  Beğen | 1  kişi beğendi