T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / PERŞEMBE - Ordu Sosyal Bilimler Lisesi

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ Eğitim Videosu

Yeni Nesil 112 Projesi kapsamında Türkiye’de birden fazla olan acil çağrı numaraları (155-156-158- 110-112-177 vb.) tek numara (112) altında toplanmıştır.



112 acil çağrı merkezi arandığında, eş zamanlı olarak arayan kişinin adres ve konum bilgisi sabit ve GSM operatörleri tarafından 112 acil çağrı merkezine iletilmektedir. Çağrı alıcı personel, olaya ilişkin genel bilgileri aldıktan sonra bu bilgileri yazılım üzerinden aynı salon içinde bulunan ilgili birimlerin çağrı yönlendirici personeline aktarmaktadır.

Araçlarda bulunan araç takip sistemleri sayesinde, alanda bulunan kurum araçlarının durum ve yerleri görülebilmekte, koordinasyon sağlanarak en yakın personel, ekip ya da aracın olay mahalline sevki sağlanmaktadır. 112 acil çağrı merkezlerinde kullanılan yazılım, coğrafi bilgi sistemi ile bütünleşmiş bir yazılım olduğu için olay mahallinin tespiti açısından zamandan tasarruf sağlanmaktadır.

112 acil çağrı merkezi sisteminin üç temel amacı vardır;

• Acil çağrı gerektirecek durumlarda kişilerin birden çok numara yerine tek bir numarayı (112) bilmeleri ve kullanmaları,

• Acil çağrı merkezlerinde; sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve valiliklerce gerekli görülen diğer birimlerin aynı mekânda bulunmaları ile acil vakalara en kısa sürede koordineli olarak müdahaleleri,

• Kurumların, gereksiz ve asılsız çağrılar nedeniyle artan iş yükünün azaltılması ve daha etkin çalışmasının sağlanması hedeflenmiştir. 

















Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.11.2023 - Güncelleme: 09.11.2023 11:59 - Görüntülenme: 221
Kaynak: https://112.gov.tr
  Beğen | 0  kişi beğendi