GO GREEN FOR BLUE eTwinning Projesi

Aralık ayı içinde onaylanan uluslararası " Go green for blue"  adlı e Twinning  projemiz Türkiye, Romanya, Moldova  ve Azerbaycan ülkelerinden katılan on bir lise düzeyi ortakla coğrafya öğretmeni Filiz BEYAZ koordinatörlüğünde başlamıştır.

Projemizin amacı küresel iklim değişikliğine karşı öğrencilerimizde ve çevrelerinde farkındalık oluşturmak ve sorumluluk bilinci kazandırmaktır. Bu amaçla öğrencilerin doğa ve insan ilişkisi çerçevesinde küresel iklim değişikliği ile mücadele,  sürdürülebilir enerji kaynakları ve enerji tasarrufu, sıfır atık ve atıkların geri dönüşümü, doğa ve yaban hayatının korunması ve karbon ayak izi konularında çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Projemiz öğrencilerin sorumluluk alma, iletişim kurma, tartışmaya katılma, dil geliştirmi, ortak çalışma, dijital araçları bilinçli ve etkin kullanma gibi 21. Yüzyıl becerilerine katkı sağlayacaktır.

PROJEDEN BEKLENEN HEDEFLER

1)     Küresel iklim değişikliğine farkındalık oluşturmak ve sorumluluk bilinci kazandırmak

2)     Öğrencilerimizin 21. Yüzyıl becerilerini kazanmasını sağlamak

3)     Öğrencilerimizin proje tabanlı öğrenme yetkinliklerinin geliştirilmesini sağlamak.

4)     Web 2.0 araçlarını tanıma ve uygun yerlerde kullanımını sağlamak.

5)     Müfredatımızda bulunan kazanımları; projemizde gerçekleştireceğimiz etkinliklerle destekleyerek dersleri eğlenceli hale getirmek.

6)     Okullarımızdaki öğretmenler arasında multiidisipliner çalışma ortamlarının oluşmasını sağlamak

7)     Öğretmenlerin mesleki gelişimine ve özgüvenine katkı sağlamak.

8)     Yabancı dil öğrenimine katkı sağlama.

"GO GREEN FOR BLUE" eTwinning Project

Our international "Go Green For Blue" eTwinning project approved in December, with eleven high school level partners from Turkey/Türkiye, Romania, Moldova and Azerbaijan, was prepared under the coordination of geography teacher Filiz BEYAZ.

The aim of our project is to raise awareness in our students and their environment against global climate change and to raise awareness of responsibility. For this purpose, various activities will be organized on the subjects of combating global climate change, sustainable energy sources and energy saving, zero waste and waste recycling, protection of nature and wildlife and carbon footprint within the framework of the relationship between nature and human. Our project will contribute to students' 21st century skills such as taking responsibility, communicating, participating in discussions, language development, collaboration, conscious and effective use of digital tools.

EXPECTED OBJECTIVES FROM THE PROJECT

1) To raise awareness about global climate change and to raise awareness of responsibility.

2) To enable our students to acquire 21st century skills.

3) To ensure the development of our students' project-based learning competencies.

4) Recognizing and using Web 2.0 tools in appropriate places.

5) The gains in our curriculum; to make the lessons fun by supporting them with the activities we will carry out in our project.

6) To ensure the formation of multidisciplinary working environments among the teachers in our schools

7) To contribute to the professional development and self-confidence of teachers.

8) Contributing to foreign language learning.

22-12-202222-12-2022

Yayın: 22.12.2022 - Güncelleme: 26.12.2022 10:18 - Görüntülenme: 249