T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / PERŞEMBE - Ordu Sosyal Bilimler Lisesi

Hazırlık Sınıflarına Yönelik Etkileşimli Sınıflar

Bilindiği üzere Çin Halk Cumhuriyeti'nin Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de görülen "COVID-19" salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında; Bakanlığımıza bağlı tüm resmî ve özel eğitim kurumları 16 Mart 2020 tarihinden itibaren öne çekilen ara tatile girmiş ve 23 Mart 2020 tarihinden itibaren de öğrencilerimize eba tv televizyon kanalı üzerinden uzaktan eğitim yoluyla eğitime erişim imkânı sağlanmaya başlanmıştır. 

 

Bu kapsamda, hazırlık sınıfı bulunan eğitim kurumlarımızın bu sınıflarında öğrenim gören öğrencilerimize yönelik yine bu sınıflarda derse giren Türk Dili ve Edebiyatı, Yabancı Dil ve Matematik Öğretmenlerimiz; "Hazırlık Sınıfi Türk Dili ve Edebiyatı, Birinci Yabancı Dil ve Matematik" dersleri ile sınırlı olmak üzere 30 Mart 2020 Pazartesi ile başlayacak hafta içerisinde ayrıca duyurulacak tarihten itibaren ders materyalleri hazırlayarak "Eğitim Bilişim Ağı (EBA)" üzerinden oluşturulacak etkileşimli sınıflarda canlı ders anlatımına başlayacak ayrıca tüm öğretmenlerimiz EBA TV üzerinden işlenen konuların tekrarı ve pekiştirilmesi amacıyla EBA üzerinden öğrencilere çalışmalar göndereceklerdir. 

 

Bu doğrultuda, EBA üzerinden etkileşimli sınıflar oluşturulacak,  haftalık ders programı hazırlanacak, ilgili öğretmenlerimizce  "eba tv lise" üzerinden işlenen konuların tekrarı ve pekiştirilmesi amacıyla EBA üzerinden öğrencilere çalışmalar ve ödevler gönderilecektir. Öğrencilerimizin EBA tarafından kendilerine ayrılan zaman dilimlerinde EBA'yı kullanmaları ve velilerimizin de öğrencilerini bu konuda takip edip motive etmelerini rica ederiz.

 

Süreçle ilgili daha detaylı bilgi almak için okul internet sitemizdeki önceki haber ve duyurularımıza göz atabilirsiniz. Eğitim Bilişim Ağında (EBA - eba.gov.tr) uzaktan eğitim süreci ile ilgili gerekli tüm açıklamalar mevcuttur.  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2020 - Güncelleme: 27.03.2020 12:20 - Görüntülenme: 426
  Beğen | 0  kişi beğendi