T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / PERŞEMBE - Ordu Sosyal Bilimler Lisesi

Etiket Sonuçları: Ordu

Mrt

Şbt

TRT´nin ünlü belgeselcisi Serdar KILIÇ okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize doğa, insan ve müzik dolu keyifli bir süreç yaşattı.

 

Doğada Tek Başına

İnsanoğlunun doğada tek başına fiziksel ve biyolojik olarak kalabileceğini ancak ruhsal olarak o mücadeleyi vermenin hiç de kolay olmadığını belirtti.

 

Güçlü Vücut

Kendisine yönlendirilen: “Ne sıklıkta idman yapıyorsunuz?” sorusuna,

Kendisi yaptığı dağ evine su getirmek için 1.5 km yürüdüğünü ve salon idmanları yapmadığını, sadece yürüdüğünü belirtti.

 

4. Murat’ın İzinden

4. Murat’ın ordusuyla birlik çıktığı yolu ekibiyle birlikte geçmeye çalışırken başından geçenleri anlatan ünlü belgeselci eski insanların, doğayla barışık insanların doğaya nasıl karşı koyabildiğini, nasıl dayanıklı olabildiğini özetleyen örnekler üzerinde durdu.

 

Paketlenmiş Gıdalardan Uzak Durun

Sağlıklı ve bilinçli insanların tümünün paketlenmiş gıdalar tüketmediğini belirtti.

 

Ve Müzik

Erzurum yöresinden edindiğini “Mey” ve “Duduk” çalgılarından birkaç örnek sunup, Ortaasyada çobanların kullandığı “Ağız Kopuzundan” da bir şarkı çaldıktan sonra, bağlamasıyla da öğrencilerimize iki türkü icra etti.

Müzik, Doğa, Yaşam Kültür üzerine köklere dönüşün vurgusunun yapıldığı söyleşimiz kitap imzalama bölümünün ardından sona erdi.

 

Ara

Okulumuz Erkek Futsal Takımı, 08.12.2017 tarihinde Altınordu - Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda gerçekleşen final maçında Fatsa - Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesini 2-1 yenerek 56 takım arasından Ordu İl Birincisi oldu. Şampiyon takımımızın gollerini Fatih Can SİPAHİ ve Mervan MELİKOĞLU attı. Maç dönüşü Şampiyonluğumuzu okulumuzda da coşkuyla kutladık. 


Başta Okul Müdürümüz Nuri BAHTİYAR, Antrenörümüz Mustafa KÖKSAL ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Cihan ULUDAĞ olmak üzere takımımızı destekleyen ve bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz. Gençlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. 


Ekm

28 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 11:00´da başlayan Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantı sonrasında, velilerimiz sınıf rehber öğretmeni, ders öğretmenleri ve Okul Rehber Öğretmenimizle; öğrencilerin derslerdeki durumları, okula devam-devamsızlık durumları, daha başarılı olmaları için alınması gereken tedbirler ve öneriler gibi konularda görüşmeler yaptılar. Toplantımıza katılan değerli velilerimize tekrar teşekkür ediyoruz.

Eyl

2015-2016 eğitim-öğretim yılı başında faaliyete geçen okulumuz z-kütüphanesi, öğrencilerimizden yoğun bir ilgi görmektedir. Öğrencilerimiz bu alanda hem ödev ve araştırmalarını yapabilmekte hem satranç oynayabilmekte hem de istedikleri kitabı nezih bir ortamda okuyabilme şansına erişebilmektedirler.       

Kas

Mrt

Kas