Etkileşimli Tahta ile İlgili Uyması Gereken Kurallar

Ordu Sosyal Bilimler Lisesi olarak Etkileşimli Tahtalarla ilgili aşağıdaki kurallara uyulmasını önemle rica ederiz.

1.  'Etkileşimli Tahta' sınıf rehber öğretmeninin, derse giren öğretmenlerin ve öğrencilerin sorumluluğundadır.

2. 'Etkileşimli Tahta' ekranına sivri uçlu kalem ya da benzeri cisimlerle dokunmayınız, sıvı temasından kaçınınız.

3. 'Etkileşimli Tahta' donanımının kasa kısmına asılmayınız. Sürgü sistemini dikkatli kullanınız.

4. Priz ve kablolar ile oynamayınız. Telefon, tablet, vb. cihaz şarjı yapmayınız.

5. 'Etkileşimli Tahta' iç kısmında bulunan USB, HDMI, RJ45 kablo bağlantılarına kesinlikle müdahale etmeyiniz, USB bellek kullanırken duvarda bulunan USB girişleri kullanınız.

6. 'Etkileşimli Tahta' ve donanımına herhangi bir nesne atmayınız veya vurmayınız.

7. 'Etkileşimli Tahta'  havalandırma boşluklarını kapatmayınız ve üzerine eşya koymayınız.

8. Masaüstü arka plan resmi değiştirilmemeli, mevcut program ve ders içerik kısayolları silinmemeli ve sisteme yetkisiz müdahale edilmemelidir.

9. Masaüstü'nde belge bırakılmamalıdır. Sürekli kullanılacak dokümanlar D dizininde arşivlenebilir. Dokümanlar kullanıldıktan sonra tekrar kullanılmayacaksa silinmelidir.

10.  'Etkileşimli Tahta' sistemine kesinlikle lisanssız program yüklenmeyecektir. Sorumluluk yükleyene aittir. Yükleme yapılacak programlar için okul BT Rehber öğretmeninden yardım istenecektir. Sınıf rehber öğretmeni, derse giren öğretmenler ve öğrenciler bu konuda hassasiyet göstermelidirler.

11. 'Etkileşimli Tahta' teneffüslerde ve öğle arasında nöbetçi öğretmenin, sınıf başkanı ve öğrencilerin sorumluluğundadır.

12. 'Etkileşimli Tahta' ile ilgili karşılaşılan sorunlarda okul BT Rehber Öğretmeninden yardım istenecek; bireysel müdahalelerden kaçınılacaktır.

13. Son derse giren öğretmen tarafından ders bitiminde Etkileşimli Tahta'nın usulüne uygun olarak kapatılması sağlanmalıdır. Sınıf başkanı ve yardımcısı bu konuda oldukça dikkatli olmalıdırlar.

Yayın: 26.10.2015 - Güncelleme: 29.12.2020 12:31 - Görüntülenme: 3459