T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / PERŞEMBE - Ordu Sosyal Bilimler Lisesi

Tablet Bilgisayarlarla İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Saygıdeğer Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz;

Fatih Tablet Bilgisayarların dikkatli ve kurallara uygun bir şekilde Eğitim-Öğretim amaçlı kullanması gerekmektedir.

EBA V Sınıf, EBA Ders gibi EBA bileşenlerini etkin ve verimli bir şekilde kullanabilmek için Tablet Bilgisayarların her an Eğitim-Öğretime hazır halde bulunmaları önemlidir. Yine bu bağlamda Bakanlık Tablet Bilgisayar Yönetim Programının (MDM) çeşitli yöntemlerle devre dışı bırakılmaması zaruridir.

Tablet Bilgisayarla ilgili her türlü yasal sorumluluk veli ve öğrenciye aittir.

Çalınma/kaybolma durumunda en yakın polis karakoluna gidip işlem yaptırmanız gerekir.

Tablet bilgisayara kesinlikle zarar verilmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde öğrenci hakkında Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Onuncu Kısım, 3. Bölüm, Madde 164, fıkra 4, (h) bendi gereğince, Okulun taşınır veya taşınmaz mallarını kasıtlı olarak tahrip etmekten dolayı; Örgün Eğitim dışına çıkarma cezası verilmesi gerekir. 

Tablet bilgisayara Bakanlıkça izin verilenlerin dışında uygulama yüklenmemelidir. (İllegal ROM yükleme, VPN programı kurma, root atma, vb.) 

Tablet bilgisayar öğrencinin TC Kimlik Numarasıyla ve EBA şifresiyle aktifleştirilir ve yapılan işlemler merkezi sistemden takip edilebilir. Yanlış ve illegal bir girişim tespit edilirse öğrencinin Örgün Eğitim ile ilişiğinin kesilmesi gerekir. 

Tablet Bilgisayar arızalarında garanti süreci okullarca yürütülmektedir. Okul kanalıyla yapılmayan yetkisiz müdahalelerde Tablet Bilgisayar garanti dışı kalacaktır.

Tablet bilgisayarların şarj işlemleri kesinlikle okulda yapılmayacaktır.

Fatih Tablet Bilgisayarlardaki Bakanlık MDM yönetim programının çeşitli yöntemlerle devre dışı bırakılabildiği Bakanlığın bilgisi dâhilindedir ve bu işlemleri yapanlar Bakanlıkça tespit edilebilmektedir.

Öğrencilerimiz bu süreçte karşılaştıkları problemlerle ilgili Öğretmenlerine ve Okul Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenine danışacaklardır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.04.2016 - Güncelleme: 05.10.2022 21:54 - Görüntülenme: 3847
  Beğen | 1  kişi beğendi