ORDU / PERŞEMBE - Ordu İMKB Sosyal Bilimler Lisesi

Ordu İMKB Sosyal Bilimler Lisesi

Adres
Efirli Mahallesi, Akmustafaoğlu Mevkii, Mücavir Sokak, No21, PK 52750, Perşembe, ORDU .................... Belgegeçer 0 452 522 23 96
Vizyon
Okulumuzun hem öğretenler hem de öğrenenlerin, birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inandığı, öğrenmenin temel ihtiyaç kabul edildiği, her velinin öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğine inandığı, herkesin her gün daha iyiye ulaşmak için çabaladığı bir eğitim kurumu olmasını istiyoruz.
Misyon
Ordu Sosyal Bilimler Lisesi tüm idareci, öğretmen ve personeliyle bütün öğrencilerimizin; aydınlık ufuklar ışığında bilimsel kavramları, yönelimleri, gelişmeleri öğrenmelerini sağlamak. Kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi birbirlerine saygılı bir şekilde özümsemelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, kendilerini tanımalarına yardımcı olmak, Atatürk ilke ve devrimlerine, evrensel insani ilkelere saygılı, toplumumuzun ve insanlığın gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanabilmeleri için varız.
Başarılar
ÖSYM Üniversite Yerleştirme sonuçlarına göre; 9 Tıp, 7 Diş Hekimliği, 5 Eczacılık, 21 Hukuk, 24 Mühendislik, 5 Mimarlık, 5 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, 28 Öğretmenlik ve birçok öğrencimiz de farklı bölüm/fakültelere olmak üzere 137 öğrencimiz, Boğaziçi, ODTÜ, Hacettepe, Marmara, İstanbul, İTÜ, KTÜ, YTÜ gibi ülkemizin en seçkin üniversitelerindeki bölümlere yerleştiler. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Okulumuz birçok alanda, birçok yarışma ve projede çok önemli başarılara imza atmıştır. Her geçen gün daha çok sosyalleşen, çok daha kaliteli eğitim-öğretim hizmeti vermeye çalışan, öğrencilerimizi ve yarınlarımızı önemseyen okulumuzun başarılarını Okul WEB Sitemizden güncel bir şekilde takip edebilirsiniz.
Derslik :20<
Öğretim Şekli :Normal
Kalorifer
ADSL (16 Mbit ve üzeri)
1.Yabancı Dil: İngilizce, 2.Yabancı Dil: Almanca
Pansiyon Bilgileri
Okulumuzda 120 kız 120 erkek olmak üzere 240 kişi kapasiteli ayrı binalarda kız ve erkek öğrenci pansiyonu bulunmaktadır.
0 - -
Ulaşım
Ordu Öğretmen Evinin yakınından hareket eden Efirli dolmuşlarına binerek ortalama 15 dakika gibi kısa bir zamanda kolay bir şekilde okulumuza ulaşabilirsiniz.
Servis Bilgisi
Okulumuzda gündüzlü öğrenim gören öğrenciler servislerle şehir merkezinden okula gidiş-geliş yapmaktadırlar. Öğrenci velileri servis ücretlerini kendileri ödemektedir.
Yerleşim Yeri
Doğa içinde güvenli bir çevrede yer alan okul yerleşkemiz; şehrin tüm stresinden, gürültüsünden ve olumsuzluklarından uzaktır.
İl merkezine uzaklık 11 km, ilçe merkezine uzaklık ise 7 km´dir
2015-2016 Yılı: 4 Şube x 30 = 120 Öğrenci
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Tavan: 472,142 - Taban: 422,370
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
YGS: %100 – LYS : %100
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2015: % 64,34
Sportif Etkinlikler
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı 2.dönem başı itibari ile: Okulumuzda Kız ve Erkek öğrenci voleybol kursları düzenlenmekte ve il içi müsabakalara katılım sağlanmaktadır. Voleybol genç erkekler takımımız il birincisi olmuştur. Kız ve erkek basketbol takımlarımız bulunmaktadır. Genç erkeklerde il ikincisi olduk. Satranç Kulübümüz bulunmakta ve öğrencilerimiz il içi yarışmalara katılmaktadırlar. 2015-2016 yılında 05-06.12.2015 tarihinde Ordu yıldızlar yaş gruplarında satranç turnuvasında erkeklerde okulumuz öğrencisi Hakan AKKAYA 1. , kızlarda Ebru DİNÇ 2., Kevser GÜRSOY 3. olmuştur. Badminton, masa tenisi takımlarımız bulunmaktadır. Badmintonda 2015 Aralık ayında yapılan yarışmalarda Ordu il 2. olduk. Futsal takımımız bulunmaktadır. Oryantring kursumuz bulunmakta ve okulumuz 26.12.2015 tarihine Hatay’da yapılan Türkiye Oryantiring Federasyonunun düzenlediği 18/b yarışmasında okulumuz öğrencilerinden Aleyna SARI Türkiye birincisi, Gülnihal ÇAKIR Türkiye üçüncüsü, Eda GENÇ Türkiye yedincisi olmuşlardır. Takım halinde okulumuz öğrencileri Türkiye ikincisi olmuştur.
Okulumuzda Biyoloji branşında Bilim olimpiyatlarına katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Fizik, Coğrafya branşında TÜBİTAK Ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmalarına katılım sağlanmaktadır. 2015-2016 Eğitim- Öğretim yılında 4006 TÜBİTAK Bilim Şenliğine başvurumuz onaylanmış olup, Mayıs ayında okulumuzda Bilim Şenliği yapılacaktır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz Azerbaycan Türk Anadolu Lisesi ve Gürcistan Batum Elit Gorda okulu ile iletişim halinde olup, bu okullar ile okulumuz arasında karşılıklı ziyaretler yapılmaktadır.
Diğer Hususlar