ORDU / PERŞEMBE - Ordu Sosyal Bilimler Lisesi

Öğrencimiz Sami Buğra Küpçük´ten Türkiye 1.liği

"Neden Satranç Oynuyorum?" konulu yarışmada öğrencilerimizden Sami Buğra KÜPÇÜK kompozisyon kategorisinde Türkiye 1.si oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde düzenlenen "Neden Satranç Oynuyorum?" konulu yarışma sonuçlandı. Satrancı resim, şiir ve kompozisyon becerileri ile anlatan öğrencilerin eserlerinden ilk 10´u dereceye girdi. Stratejik düşünebilen nesiller yetişmesi için satranç sporunun önemini vurgulamak ve gençlere satranç sevgisini aşılamak amacıyla başlatılan yarışma, Türkiye´nin her köşesindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Gençler, kendilerini en iyi ifade edebildikleri resim, kompozisyon ve şiir kategorilerinde bin 962 eser ortaya koydu. Yarışma kapsamında, öğrenciler "Neden Satranç Oynuyorum" sorusuna bin 119 resim, 588 şiir, 255 kompozisyon ile cevap verdi. Yarışmaya katılan bin 962 eserden 90´ı seçilirken ilk 10´u dereceye girdi. Öğrencilerimizden Sami Buğra KÜPÇÜK de kompozisyon kategorisinde Türkiye 1.si oldu. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

http://www.tsf.org.tr´deki haber metni için tıklayınız.

Öğrencimizin kompozisyon yazısına ulaşmak için tıklayınız.

24-05-2017

Yayın: 18.05.2017 - Güncelleme: 24.05.2017 13:21 - Görüntülenme: 379