Ordu Sosyal Bilimler Lisesi

Adres
Efirli Mahallesi, Akmustafaoğlu Mevkii, Mücavir Sokak, No21, PK 52750, Perşembe, ORDU, Belgegeçer/FAX 0452 522 23 40
Vizyon
Okulumuzun hem öğretenler hem de öğrenenlerin, birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inandığı, öğrenmenin temel ihtiyaç kabul edildiği, her velinin öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğine inandığı, herkesin her gün daha iyiye ulaşmak için çabaladığı bir eğitim kurumu olmasını istiyoruz.
Misyon
Ordu Sosyal Bilimler Lisesi tüm idareci, öğretmen ve personeliyle bütün öğrencilerimizin; aydınlık ufuklar ışığında bilimsel kavramları, yönelimleri, gelişmeleri öğrenmelerini sağlamak. Kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi birbirlerine saygılı bir şekilde özümsemelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, kendilerini tanımalarına yardımcı olmak, Atatürk ilke ve devrimlerine, evrensel insani ilkelere saygılı, toplumumuzun ve insanlığın gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanabilmeleri için varız.
Başarılar
Anadolu Öğretmen Lisesinden Sosyal Bilimler Lisesine dönüşen okulumuz üniversiteye öğrenci yerleştirmede önemli başarılar elde etmiş nitelikli bir eğitim kadrosuna sahiptir. Üniversite Yerleştirme sonuçlarına göre uzun yıllardır istikrarlı bir şekilde öğrencilerimiz; Boğaziçi, ODTÜ, Hacettepe, Marmara, İstanbul, Ankara, İTÜ, KTÜ, YTÜ gibi ülkemizin en seçkin üniversitelerindeki Tıp, Hukuk, Diş Hekimliği, Eczacılık, Öğretmenlik, Mühendislik, Mimarlık, Kara Harp Okulu, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon gibi seçkin bölümlere/fakültelere yerleştiler. Kıymetli öğrencilerimizi tekrar tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Okulumuz birçok alanda, eTwinning, AB Erasmus + KA201, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı, Ulusal Sosyal Bilimler Lisesi Sempozyumları, Ordu Genç Girişimcilik Zirvesi gibi birçok yarışma, sempozyum, fuar ve projeye katılım sağlayıp önemli başarılara da imza atmıştır. Okulumuz futsal, oryantiring, voleybol, basketbol, badminton gibi birçok sportif etkinlikte de önemli başarılar elde etmiştir. Satranç, akıl ve zeka oyunları gibi yarışmalarda da adından söz ettirmiştir. Okulumuzda öğrencilerimizle birlikte gazete ve dergi çalışmaları da yapılıp yayın hayatına geçirilmiştir. Her geçen gün daha çok sosyalleşen, çok daha kaliteli eğitim-öğretim hizmeti vermeye çalışan, öğrencilerimizi ve yarınlarımızı önemseyen okulumuzun başarılarını Okul WEB Sitemizden güncel bir şekilde takip edebilirsiniz.
1.Yabancı Dil: İngilizce, 2.Yabancı Dil: Almanca
Ulaşım
Ordu Öğretmen Evinin yakınından hareket eden Efirli dolmuşlarına binerek ortalama 15 dakika gibi kısa bir zamanda kolay bir şekilde okulumuza ulaşabilirsiniz.
Servis Bilgisi
Okulumuzda gündüzlü öğrenim gören öğrenciler servislerle şehir merkezinden okula gidiş-geliş yapmaktadırlar. Öğrenci velileri servis ücretlerini kendileri ödemektedir.
Yerleşim Yeri
Perşembe İlçesi, Efirli Mahallesi, Akmustafaoğlu mevkiinde, doğa içinde güvenli bir çevrede yer alan okul yerleşkemiz; şehrin tüm stresinden, gürültüsünden ve olumsuzluklarından uzaktır.
İl merkezine uzaklık 11 km, ilçe merkezine uzaklık ise 7 km´dir
4 Şube x 30 = 120 Öğrenci
Taban Puan Bilgileri 2017-2018: 429.917 2018-2019: 317.589 2019-2020: 388.179
TYT: %100 - AYT : %100
% 64,34
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Kız ve Erkek öğrenci voleybol kursları düzenlenmekte ve il içi müsabakalara katılım sağlanmaktadır. Voleybol genç erkekler takımımız birçok defa il birincisi olmuştur. Kız ve erkek basketbol takımlarımız bulunmaktadır. Genç erkeklerde önemli dereceler elde ettik. Satranç Kulübümüz bulunmakta ve öğrencilerimiz il içi yarışmalara katılmaktadırlar. hem erkeklerde hem de kızlarda birçok turnuvada il birincisi olduk. Badminton, masa tenisi takımlarımız bulunmaktadır. Yapılan yarışmalarda ilde dereceye girme başarısı gösterdik. Futsal takımımız bulunmaktadır. Oryantring kursumuz bulunmakta ve okulumuz öğrencileri bu alanda Türkiye birinciliği de dahil bir çok derece elde etmişlerdir. Takım halinde de okulumuz öğrencilerinin Türkiye derecesi mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerine ve Bilim Olimpiyatlarına katılım sağlanmaktadır. TÜBİTAK Bilim Fuarları düzenlemektedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Fizik, Coğrafya gibi çeşitli branşlarda TÜBİTAK Ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmalarına katılım sağlanmaktadır. Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Şenlikleri düzenlenmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus+ "Denetimde Yeni Yaklaşımlar: Çoklu Denetim Modeli" projesi ortaklığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hala Sultan ilahiyat Koleji ile Kardeş Okul Projesi, Azerbaycan Türk Anadolu Lisesi ile Kardeş Okul Projesi, Gürcistan Batum Elit Gorda Okulu ile Sosyal-Kültürel İletişim Projesi
Diğer Hususlar
Kız ve Erkek pansiyonlarının yanı sıra Yemekhane, Spor Salonu, Açık Spor Sahası ve modern bir Z-Kütüphaneye sahip olan okulumuzda yabancı dil eğitimine büyük önem verilmektedir. Doğa içinde güvenli bir çevrede yer alan okul yerleşkemiz; şehrin tüm stresinden, gürültüsünden ve olumsuzluklarından uzaktır.