T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / PERŞEMBE - Ordu Sosyal Bilimler Lisesi

Haberler

May

Okulumuz öğrencileri, öğretmenleri refakatinde 8-10 Mayıs 2024 tarihlerinde Eskişehir ve Ankara illerine gezi yaptı. Gezi boyunca kültürel ve tarihi pek çok yeri ziyaret eden öğrenciler, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ni de ziyaret ederek üniversite tercihleri için bilgiler aldı.

                Gezinin ilk gününde Porsuk kenarında güzel bir kahvaltıyla güne başlayan öğrencilerimiz günün geri kalan bölümünde Devrim Arabaları Müzesi, Sazova Parkı, Odunpazarı evleri ve müzeleri gezerken ikinci gün Hacı Bayram Veli Türbesi’ni, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni, tarihi Hamamönü bölgesini, Taceddin Dergâhı ve Mehmet Akif Ersoy’un müze olarak sergilenen evini ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz akşam yemeğinde ise Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek okul pansiyonunda beraber yenilen yemeğin ardından oyunlar oynayarak kaynaştılar.

                Gezinin son gününde ise öğrencilerimiz Kurtuluş Savaşı Müzesi olan birinci meclis binası’nı, Cumhuriyet Müzesi olan ikinci meclis binası’nı ardından ise TBMM’yi ziyaret ettiler. TBMM’nin bölümlerini gezip görevli rehberlerden bilgiler alan öğrencilerimize Ordu Milletvekili Sayın İbrahim Ufuk Kaynak ev sahipliği yaparak yemek ikramında bulundu ve öğrencilerimizle sohbet etti. Milletvekili Kaynak, öğrencilerimize Türk tarihini anlatarak “Tarihimizi iyi öğrenin çocuklar, bizler kahraman ecdadımızın torunlarıyız. Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkûmdur. Ancak tarihimize, geçmişimize, medeniyetimize sahip çıkarsak var olacağız, güçlü olacağız. Sizler geleceğimizin teminatısınız, sizlere güveniyoruz.” dedi. Öğleden sonra rehber eşliğinde Anıtkabir ve Millet Kütüphanesi’ni gezen öğrencilerimiz; kültürel, tarihi yerleri gezip faydalı bilgiler almanın yanı sıra keyifli anılar biriktirmiş olarak evlerine döndüler.

                Katkılarından dolayı Ordu Milletvekilimiz Sayın İbrahim Ufuk Kaynak’a, Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi ailesine ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca gezi esnasında bizleri ziyaret ederek öğrencilerimize örnek olan mezunlarımız Yusuf Taha Çetinkaya, Efekan Kurul, Zehra Emik, Şura Işıklı, Mustafa Emre İleri, Berat Candan, Abdülkadir Şentürk’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

Erasmus+ İşbaşı Gözlem programı kapsamında Çek Cumhuriyeti Gymnazium Mnichovo Hradiste Okulu Müdürü Lenka Sosnovcova ve Coğrafya öğretmeni Yvona Rehorkova okulumuzu ziyaret etti. 06-10 Mayıs tarihleri arasında okulumuz eğitim-öğretim programları, ders işleme teknikleri, ders kitapları ve öğrenci işleri gibi konularda gözlem yapan öğretmenler derslere katılıldı. Halk oyunları, spor faaliyetleri,okulun ve pansiyonun işleyişleri konularında da detaylı bilgi edinen öğretmenler Perşembe ilçesi Millî Eğitim Müdürü Murat Çulfaz’a, Perşembe Belediye başkanı Cihat Albayrak ve Perşembe İlçe Kaymakamı Sayın Fatma Turhan  Keser’e resmi ziyaretlerde bulundular. Şehirde kültür gezileri kapsamında Yoroz Kent ormanı, Boztepe, Yason Burnu, Hoynat adası, Çikolata Park, Etnoğrafya ve Çikolata Müzesi gibi yerlere ziyaretler yapıldı. Ortak dilin İngilizce olduğu çalışmada öğrencilerimiz ve öğretmenler güzel etkileşimler gerçekleştirdiler. Çalışmanın son günü Çekya’daki Gymnazium Mnichovo Hradiste Okulu ile zoom üzerinden bir toplantı gerçekleştirildi ve öğrencilerin tanışması sağlandı.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Uykusuz ve karanlık gecelerin aydınlık sabahları olan, kalpleri ve elleri şifa dolu can analarımıza; bir gün değil bir ömür bile şükran duysak elbette yetmez.

 

Gönlünün temizliği, gözünün nuru, elinin emeği, ayaklarının altı mübarek olan, cana can katan fedakar ve kıymetli annelerimize en derin sevgi ve saygılarımı sunar, annelerimizin bu özel günlerini en samimi duygularımla kutlarım.

 

Nuri Bahtiyar  

Ordu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü 

 

 

 

 

May

Okulumuz kütüphanesini zenginleştirmek amacıyla, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Ayşe AKKOÇ ve Hasan TUT öncülüğünde Kütüphanecilik Kulübü tarafından düzenlenen  ‘Bir Kitap da Sen Ver’ etkinliğine 88 kitapla destek veren Yasmin MAMUD ve 82 kitapla destek veren Aydın Ezel KOÇKAYA, Okul Müdürümüz Nuri BAHTİYAR tarafından onlar için büyük anlam ifade eden kitaplarla ödüllendirildiler.

Öğrencilerimize desteklerinden dolayı teşekkür eder, kitapların hayatlarından hiç eksik olmamasını temenni ederiz.

May

Geleneksel hale gelen Boztepe Doğa Yürüyüşümüz 4 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 08.00'da Ordu Merkez Yalı Camii önünde başlamış ve veli izinlerini alan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve personelimizin de katılımlarıyla doğa yürüyüşümüz gerçekleştirilmiştir. 

Beden Eğitimi Öğretmeni Cihan ULUDAĞ danışmanlığındaki spor kulübümüzce Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi kapsamında okulumuz tarafından gerçekleştirilen etkinlikte emeği geçen, başta Okul Müdürümüz Nuri BAHTİYAR olmak üzere herkese teşekkür ederiz.

 

May

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı OSBL 2. Dönem Veli Toplantısı 3 Mayıs 2024 Cuma günü gerçekleştirildi. Toplantı saat 16.30'da başladı. Okul Müdürü Sayın Nuri Bahtiyar velilerle yakından ilgilendiler. Kıymetli veliler, sınıf rehber öğretmenleriyle, ders öğretmenleriyle ve okul rehber öğretmenleriyle görüştüler.

Veli toplantısında öncelikle millî-manevi değerlerini özümseyip kadim kültürüne aidiyetini koparmadan evrensel düşünebilen öğrenciler yetiştirmenin önemine vurgu yapıldı. Ardından öğrencilerin derslerde almış olduğu sınav puanları, dersteki durumları, okula devam-devamsızlık durumları; akademik başarıda ve sınav başarısında ailenin önemi, öğrencilerimizin daha başarılı olmaları için alınması gereken tedbirler ve öneriler gibi konularda görüşler paylaşıldı.

Eğitim-öğretim sürecinde oluşabilecek sorunların zamanında tespit edilerek çözüme ulaştırılması, eğitim-öğretim sürecinin niteliği, eğitim-öğretim sürecinden en üst düzeyde verim alınabilmesi ve öğrencilerimizin yarınları açısından aileler ile iletişim ve okul-veli iş birliği hayati derecede önem taşımaktadır. Bu anlamda toplantıya katılan kıymetli velilerimize okulumuz ve öğrencilerimiz adına gönülden teşekkür ederiz. 

May

Millî Eğitim Bakanlığınca, internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden akademisyen, öğretmen, veli, öğrenci vb. paydaş görüşlerinin alınması amacıyla kamuoyunun görüşüne sunuldu. 


Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak.


Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağına ulaşmak için tıklayınız.

 

 

May

Ordu Sosyal Bilimler Lisesi ailesi olarak 2 Mayıs 2024 Perşembe günü, Türk Kızılayı Ordu Kan Bağış Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen kan bağışı kampanyamızı okulumuzda gerçekleştirdik. Kan bağışının öneminin ve kanın sürekli ve acil bir ihtiyaç olduğunun farkındalığıyla, Kan Bağışı Kampanyası kapsamında okulumuzda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve personelimizce 51 ünite kan, 62 kök hücre bağışı yapılmıştır. 

Bu anlamlı etkinlik, Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi kapsamında okulumuz Görsel Sanatlar Kulübü koordinesinde tamamlanmıştır. Kan bağışı Kampanyası için okulumuza gelen Kızılay Ekibine, Okul Müdürümüz Nuri Bahtiyar'a, kampanyamızı organize eden Görsel Sanatlar öğretmenimiz Muharrem Karahmetoğlu'na, kampanyaya katılan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz. 

May

Geleneksel hale gelen Boztepe Doğa Yürüyüşümüz 4 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 08.00'da Ordu Merkez Yalı Camii önünde başlayacaktır. Veli izinlerini alan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve personelimizin de katılımlarıyla doğa yürüyüşümüz gerçekleştirilecektir. Doğa Yürüyüşümüze katılacak olan öğrencilerimizin yanlarında mutlaka ikinci bir kıyafet, su ve yiyecek bulundurmaları önemlidir.

Nis

“Friendship Without Borders” (Sınırları Aşan Dostluk) Kardeş Okul Programı kapsamında proje ortağımız olan Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte Gürcistan’daki kardeş okulumuz Batum Elit Gorda Okulu’nu ziyaret ettik.

2011 yılında Batum Elite Gorda Okulu ile başlatılan kardeş okul protokolümüz süresince Gürcistan-Türkiye arasında 10’dan fazla hareketlilik yapan okulumuz, kardeşlik bağlarını geliştirmek ve büyütmek adına daha evvel “Gönül Bağı Kardeş Okul Protokolü” ile etkinlikler yaptığımız Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’ni de bu protokole davet etti. Böylece iki ülke arasında üç okulun katılımıyla güçlenen ve daha da renklenen bir kardeşlik bağı kurulmuş oldu.

Nevşehir Cemil Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenlerinin ve on öğrencisinin 20 Nisan 2024 sabahı ilimize gelmesiyle başlatılan etkinlik kapsamında iki gün boyunca ilimizde misafir edilen Nevşehirli öğrencilerimiz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ilimizin doğal ve kültürel güzelliklerini gezip görme şansını yakaladı. Bu kapsamda Hoynat Adası, Yason Burnu, Fındık Müzesi, Çikolata Park, Boztepe, Yoroz Kent Ormanı gibi yerler ziyaret edildi ve okulumuz öğrencileri ile Nevşehirli öğrencilerin birlikte vakit geçirerek kültürel aktarım ile kardeşlik bağlarının güçlenmesi amaçlandı.

Nis

Sayın Veli,

 

            Öğrenci ve velilerimizin okulumuzun işleyişine etkin katılımını sağlamak en önemli hedeflerimiz arasındadır. Öğrencilerimizin, eğitim-öğretim faaliyetleri esnasında oluşabilecek sorunlarının zamanında tespit edilerek çözüme ulaştırılması, eğitim-öğretim faaliyetlerinden en üst düzeyde fayda sağlayabilmeleri açısından, okul-veli işbirliğinin sağlanması büyük önem taşımaktadır.

            Eğitim anlayışımız, imkânlarımız ve bu eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizin genel başarı durumlarını görüşmek üzere, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 2. Dönemi Veli toplantımız 03 Mayıs 2024 Cuma günü saat 16.00’da okulumuzda, öğrencilerimizin eğitim-öğretim yaptığı sınıflarda gerçekleştirilecektir.

 

            Öğrencilerimizin başarı seviyesini daha da yükseltmek, eğitim-öğretimin kalitesini artırmak amacıyla Veli Toplantımıza siz saygıdeğer velilerimizi bekliyor, saygılar sunuyorum.  

 

Nuri BAHTİYAR

Ordu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü   

Nis

Okulumuz görsel sanatlar kulübü tarafından “Ebru Sanatı Etkinliği” çalışmaları yapıldı.

Ebru sanatı etkinliğimiz, Görsel Sanatlar Öğretmeni Muharrem Karaahmetoğlu danışmanlığındaki görsel sanatlar kulübü öğrencilerimizce, Nuriye Halit Çebi Özel Eğitim (İşitme Engelliler) Meslek Lisesinde 22.04.2024 tarihinde gerçekleştirildi.


Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi kapsamında okulumuz tarafından gerçekleştirilen etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, bilgilendirme ve önleme faaliyetlerine devam ediyor.  


Ülke bütünlüğümüz aleyhinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin yapmış oldukları menfi propagandaları etkisiz hale getirmek, gençlerimizi bu propagandalara karşı bilinçlendirmek, terör örgütlerinin amaçları, faaliyetleri ile hedefleri hakkında aydınlatmak ve Polis-öğrenci ilişkilerini güçlendirmek amacıyla yürütülmekte olan “GENÇLİK VE GÜVENLİ GELECEK” projesi kapsamında; görevli polisler okulumuza geldiler.  

Görevli polislerimiz tarafından ‘Güvenli Gençlik ve Güvenli Gelecek’ başlıklı bilgilendirme çalışması 24 Nisan 2024 Çarşamba günü okul konferans salonumuzda yapıldı.

Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri kapsamında yapılan sosyal projeler, kültürel projeler ve ailelerle yürütülen çalışmalarla illegal yapılar ve terör örgütlerine karşı mücadelesi aralıksız devam eden tüm emniyet mensuplarımıza teşekkür ederiz.

 

Nis

Öğrencilerimiz ramazan ayını doyasıya yaşadı. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz iftar sofralarında buluştular.

Nis

 Perşembe İlçe Müftülüğümüzün 4 Nisan 2024 Perşembe günü düzenlediği iftar programına okulumuz öğrencileri ile katıldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.